2020-luku

Vuoden 2020 kuuloillat pidettiin Aleksinkulman Iso Hansa-salissa, jonne on asennettu induktiosilmukka. Helmikuussa Widexin edustaja esitteli uusimpia kuulokojeita ja maaliskuussa ehdittiin pitää yhteinen lauluilta ennen kokoontumisrajoituksia. Toiminnanjohtaja Sanna Kaijanen Kuuloliitosta oli yhdistyksen vieraana syyskauden avauksessa.

Kuuloliiton ensimmäinen vapaaehtoispalkinto luovutettiin Satu Savilaakso-Aholle liittovaltuuston kokouksessa 2020.

Vuoden 2021 syyskauden avauksena pidettiin yhteinen tilaisuus Meniere-yhdistyksen kanssa. Vanhuusoikeuden asiatuntija Anja Karvonen-Kälkäjä piti luennon “Onko paperit kunnossa? Miten turvaan omannäköiseni elämän myös toimintakyvyn heiketessä.”

Merkittävä parannus vuonna 2021 yhdistyksen toiminnalle ja viestinnälle oli kotisivujen uusiminen ja saattaminen ajan tasalle. Työn toteutti hallituksen silloinen varajäsen ja webmaster Kari Vesala.
Jäsenlehden syksy 2023-kevät 2024 ristikon ratkaisu löytyy täältä.

Digitaitoja tarvitaan

Koronapandemian tuomat rajoitukset osoittivat että erilaisten etäyhteyksien käyttöön  on hyvä varautua myös yhdistystoiminnassa. Hallituksen jäseniä on osallistunut Kuuloliiton Digitaidot-projektin varkkokoulutukseen syksyn 2020 aikana. Koulutustapahtumissa on saatu valmiuksia etätapahtumiin osallistumiseen ja Zoom-kokousten ja -tapahtumien järjestämiseen.

Oulun-piirin edustajat osallistuivat Kuuloliiton marraskuun liittokokoukseen etänä Oulusta. Merkittävimpänä asiana kokouksen asialistalla ollut sääntöuudistus hyväksyttiin ja sen myötä liittovaltuusto jää pois. Jatkossa liittokokous kokoontuu vuosittain syksyllä. Jokaisella jäsenyhdistyksellä on oikeus lähettää edustaja kokoukseen.

Puheenjohtaja Aimo Lohilahti valittiin toiselle kolmivuotiskaudelle Kuuloliiton hallitukseen.

Oulun kuulopiirin neuvottelukunta valitsi maaliskuussa 2021 Aimo Lohilahden piirin puheenjohtajaksi.

Anja Karvonen-Kalkajan luento 2021

(Kuva ylhäällä)
Vanhuusoikeuden asiantuntija Anja Karvonen-Kälkäjän luento kuuloillassa 15.9.2021

Yhdistyksen 70-vuotisjuhlat järjestettiin 5.10.2021 Aleksinkulmassa. Koronapandemian vuoksi juhlia ei voitu järjestää keväällä kuten oli suunniteltu. Paikalla oli 55 juhlavierasta, jäseniä, entisiä ja nykyisiä hallituksen jäseniä ja yhteistyökumppaneita.
Aimo Lohilahti valotti yhdistyksen vaiheita ja historiaa. Kuuloliiton tervehdyksen esitti toiminnanjohtaja Sanna Kaijanen. Professori emeritus Martti Sorri piti juhlapuheen.
Yhdistyksen puheenjohtajana 1980-luvulla toiminut Elisa Saukko muisteli sen aikaista toimintaa. Onnittelut ja tervehdykset toivat myös Koillismaan Kuuloyhdistys ry:n edustajat ja Oulun Seudun Meniere-yhdistyksen puheenjohtaja Nina Kallunki.
Kuuloliiton myöntämä kultainen ansiomerkki luovutettiin Anna Klemettilä-Sorrille ja pronssinen ansiomerkki Satu Savilaakso-Aholle.

OSK 70_vuotisjuhlat Sanna, Satu ja Aimo

(Kuva ylhäällä)
Yhdistyksen 70-vuotisjuhlat Aleksinkulmassa. Kuuloliiton toiminnanjohtaja Sanna Kaijanen, yhdistyksen varapuheenjohtaja Satu-Savilaakso-Aho ja puheenjohtaja Aimo Lohilahti.

Juhlan kepeistä ja iloisista musiikkiesityksistä vastasivat Leena Suorsa sekä Laululiisat ja Lasse. Taikuri Elias Kvist hämmästytti juhlavieraat esityksellään. Tarjoilusta vastasi Juhlapalvelu Ruusa.

OSK 70_vuotisjuhlat hallituksen jäseniä

(Kuva ylhäällä)
Juhlatunnelmissa yhdistyksen entisiä ja nykyisiä hallituksen jäseniä. Takarivi vas.Tero Uitus, Aimo Lohilahti, Aune Miettinen, Aira Okkonen, Marja-Leena Viitanen, Juho Kontiola, Sinikka Kortelainen, Ritva Jurvelin, Leena Olsbo-Rusanen ja Satu Savilaakso-Aho. Eturivi vas. Maija Rantanen, Elisa Saukko ja Kari Vesala.
Kuva Erkki Ahonen

Tilaisuus päätettiin juhlavasti maakuntalauluun.

<2010-luku

Banner_uusi
Oulun Seudun Kuulo ry

© Oulun Seudun Kuulo ry

Päiv.
28.5.2024